Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
Perfektní, používám opakovaně a vždy se s ním krásně pracovalo a hlavně dobře chutá.
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
snadné zpracování a následné tvarování
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
- Chuťově je perfektní
- Díky práškovému složení se dá bez problému déle uchovávat (a namíchat si kdykoliv dle potřeby zvolené množství, čerstvé), aniž by ztvrdnul jako hotové potahovací hmoty
Pracuje se s ním trochu hůř než s potahovkou, protože je tužší, ale ta chuť to prostě vyváží, ta je opravdu skvělá.
Parametry produktu
Popis produktu
Montana 500g - mléčný marcipán - bez konzervačních látek
Balení obsahuje 500g sypké směsi Montana na přípravu potahovací a modelovací hmoty, či k přípravě jedlé krajky. Hotová hmota je smetanově bílé barvy s mandlovou příchutí a je hodně elastická - nemá tendenci praskat. Při vlastním modelování nelepí a i při delším skladování hotových výrobků nevysychá a nepraská. Chutí se podobá domácímu marcipánu, který se vyrábí ze sušeného mléka.
Použití k potahování: 500g směsi Montana, 75-85ml vody (raději více, zahustit se dá vždy opět směsí Montana), 25g změklého 100% tuku (Omega)
Postup přípravy: všechny suroviny (tuk musí být změklý) se spojí v robotu pomocí hnětacích háků (příp. v domácí pekárně a lze ji propracovat i ručně) v mírně lepivou hmotu, která se uloží do pevnějšího igelitového pytlíku a nechá se minimálně 3 hodiny odležet (nejlépe celý den) při pokojové teplotě. Po uležení už hmota nelepí a lze s ní rovnou pracovat. Pokud potřebujete hmotu použít ihned po přípravě, použijte menší množství vody (70ml).
Nezpracované množství lze uchovávat až 1 měsíc (dobře zabalené, v chladu)
Použití na jedlou krajku: 140g směsi Montana, 90g vody, 40g změklého 100% tuku (případně bělobu, či barvivo).
Postup přípravy: vše 5 minut šleháme, až vznikne homogenní řídká hmota, kterou necháme v chladničce 2 hodiny odstát. Poté nalijeme a rozetřeme do olejem vymazané formy na jedlou krajku a necháme v troubě cca 80-90 minut při teplotě 60°C sušit. Po vychladnutí vyjmeme z formy.
- Složení: cukr, sušené mléko, glukózový sirup, aroma, stabilizátor E415. Hmota neobsahuje konzervační látky.
- Hmotnost: 500 g
- Barva: slonová kost (nebarveno)
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1595 kJ / 382 kcal tuky 0,4 g / z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g sacharidy 77,8 g / z toho cukry 73,3 g vláknina 0 g bílkoviny 14,8 g sůl 0,2 g
Příprava hmoty k potahování:
Příprava hmoty na jedlou krajku:
Příprava hmoty k modelaci: Příprava květů a výrobků z forem:
Drátkování:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
Perfektní, používám opakovaně a vždy se s ním krásně pracovalo a hlavně dobře chutá.
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
snadné zpracování a následné tvarování
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
- Chuťově je perfektní
- Díky práškovému složení se dá bez problému déle uchovávat (a namíchat si kdykoliv dle potřeby zvolené množství, čerstvé), aniž by ztvrdnul jako hotové potahovací hmoty
Pracuje se s ním trochu hůř než s potahovkou, protože je tužší, ale ta chuť to prostě vyváží, ta je opravdu skvělá.
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
Dobře se s ní pracuje a chutná
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
S touto hmotou pracuji už dlouho a naprosto mi vyhovuje
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
- používám již delší dobu ,dobrá chuť
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
- Výborná potahová hmota, chutná jako salko.
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
- Dlouho s ní pracuji a jsem spokojená
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
Sice jsem zatím nevyzkoušela, ale zcela určitě bude perfektní, jako vždy.
, zakoupeno v hospodyňkám.cz
- kvalitní mléčný marcipán na potahování i na květiny, figurky
Používám již dlouho na potahování dortů i různých ozdob
na dorty i cukroví. Není náročná výroba mléčného marcipánu z této směsi. Dobrá je i chuť.